„Kuchnia regionalna promocją Nowej Słupi”
Od 1 września 2012 r. rozpoczynamy realizację projektu „Kuchnia regionalna promocją Nowej Słupi” w ramach działania 9.5
Celem projektu jest zwiększenie aktywności mieszkańców obszarów wiejskich w zakresie kształcenia przez całe życie na terenie gminy Nowa Słupia.
Wszystkim Uczestnikom i Uczestniczkom w ramach projektu oferujemy bezpłatny udział w poniższych działaniach:
- szkolenie „Kuchnia Regionalna Gór Świętokrzyskich„
- szkolenie z BHP oraz Pierwszej Pomocy
- szkolenie z autoprezentacji
- szkolenie profesjonalnej obsługi klienta
- wyjazd studyjny do stowarzyszenia promującego produkty regionalne oraz agroturystykę
- Regionalny Piknik Kulinarny – przygotowanie przez Uczestników / Uczestniczki projektu regionalnych potraw
Wszyscy Uczestnicy i Uczestniczki projektu otrzymają w ramach projektu:
- zestawy promocyjne
- materiały dydaktyczne ( książki kucharskie, etc. )
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki realizowany na podstawie umowy zawartej ze Świętokrzyskim Biurem Rozwoju Regionalnego.
CZŁOWIEK – NAJLEPSZA INWESTYCJA
REKRUTACJA
Od 1 września 2012 przyjmujemy zgłoszenia do projektu „Kuchnia regionalna promocją Nowej Słupi”.
Nabór skierowany jest do:
- osób zatrudnionych w rolnictwie
- osób 50+
- osób niepracujących
- kobiet powracających na rynek pracy po przerwie związanej z wychowywaniem dziecka
UWAGA!!! DECYDUJE KOLEJNOŚĆ ZGŁOSZEŃ
Rekrutacja prowadzona będzie we wrześniu do momentu zamknięcia Listy Uczestników projektu. Osoby, które złożą formularz po tym terminie zostaną wpisane na Listę Rezerwową i po rezygnacji jednego z Uczestników, będą mogli uczestniczyć w projekcie.
Przed rozpoczęciem projektu zostanie zorganizowane spotkanie z Uczestnikami projektu w celu podpisania Deklaracji Uczestnictwa oraz Oświadczeń.
ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU W PROJEKCIE!!!
Aby zgłosić się do udziału w projekcie wystarczy pobrać, wypełnić i przekazać wnioskodawcy ( w formie elektronicznej lub w biurze projektu ) Formularz Zgłoszeniowy:
Formularz podstawowy:
Formularze, które można otrzymać i wypełnić w Biurze Projektu:
Oświadczenie o statusie bezrobotnego
Oświadczenie o statusie osoby zatrudnionej w rolnictwie
Oświadczenie o zgodzie na przetwarzanie danych osobowych
Lista uczniów zakwalifikowanych do projektu:
- Sylwia Alina Bolewska
- Katarzyna Anna Bonar
- Anna Duś
- Edyta Marta Gadowska
- Anna Jop
- Andrzej Kot
- Irmina Maliszewska
- Jarosław Jerzy Maliszewski
- Dorota Mendak
- Zdzisław Wąworek
- Joanna Zuzanna Mordon
- Małgorzata Ewa Przemyska
- Monika Wróblewska
- Grażyna Raczyńska
- Janina Trepka
Lista rezerwowa:
- Jolanta Kozłowska
- Aleksandra Jolanta Maliszewska
- Danuta Niezgoda
Aktalności
- 3 października 2012 odbyło się pierwsze, otwierające projekt, spotkanie.
W spotkaniu brali udział uczestnicy projektu, przedstawiciel gminy Nowa Słupia w osobie wójta gminy Nowa Słupia, Pana Wiesława Gałki, przedstawiciele Świętokrzyskiego Towarzystwa Agroturystycznego „Łysogóry” oraz osoby reprezentujące firmę Serwis Kadr ( Tomasz Mazur oraz Anna Bańcerowska).
Przedstawiamy Państwu dziennikarską relację z oficjalnego otwarcia projektu – link do strony gminy Nowa Słupia
- Zdjęcia z wyjazdu szkoleniowego do Stowarzyszenia Slow Food Polska pod Krakowem oraz z praktycznej części szkolenia „Kuchnia Regionalna Gór Świętokrzyskich”
- Zdjęcia z konkursu „Na Świętego Marcina najlepsza gęsina” w Chmielniku, w którym uczetniczka naszego projektu – Pani Edyta Gadowska – zajęła II miejsce.
Tradycyjnie świętokrzyskie przepisy na dania z gęsiny, zaprezentowane na ww. konkursie, zostały udoskonalone w ramach wyjazdu szkoleniowego do Stowarzyszenia Slow Food.